tiistai 6. marraskuuta 2012

viime viikosta

Moikka näin pitkästä aikaa taas kerran.. syy pieneen hiljaiseloon on se, että lähes koko viime viikon Vilma oli vähän kevyemmällä käytöllä sillä oli aika kipeä selästään, joten mitään sen järkevämpää kirjotettavaa ei ollut eikä olisi kuviakaan ollut.
Keskiviikkona Vilma ei antanut istua harjoitusravissa yhtään, ja arvasin heti että on kipeä jostain. En siis kovin kauaa keskiviikkona ratsastanut.
Torstaina kävin juoksuttamassa ja oikeaan suuntaan(vaikeampi normaalistikkin vilmalle asettua) Vilma ei suostunut liikkumaan ollenkaan, kun sain vilman liikkeelle, oli se vilmalle aika vaikeaa. Eteenpäin pyytäessä alkoi viskellä päätään ja joko hidastamaan tai nopeuttamaan vauhtia. Laukkaan pyytäessä potkaisi aina ja lähti vasta sitten tosi vaivalloisen näiköiseen laukkaan ja Vilma teki kaikkensa että helpottaisi liikkumistaan.. Lopetin siihen kun näin miten vilma liikkuu, tallissa painelin vähän selkää kokeillakseni onko kipeä ja pieni kipeä kohta löytyi.
kuva 28.10.
Perjantaina käytiin siskoni kanssa katsomassa miten vilma voi ja liikkuu, otimme iha päitsissä liinan päähän maneesiin. Parempi oli kuin torstaina mutta edelleenkin oikeaan kierrokseen väänti itsensä ulos ns. banaaniksi jotta olisi helpompi liikkua. Nyt kuitenkin laukkasi ihan omasta tahdostaan.
Lauantai ja sunnuntai oli vilmalle iha rennot kävelytys/juoksutus päivät ja sunnuntaina oli jo aivan normaali:)

Eilen eli maanantaina kävin jo ratsastamassa ja uskalsin laittaa satulankin selkään. Vilmalla ei ollu enää arka selkä ja antoi ihan normaalisti istua satulassa:) Virtaa kyllä ponista löytyi eikä olisi halunnut asettua sisälle mutta pienen jumppailun jälkeen Vilma oli oikein kiva! Kokeilin vielä ratsastuksenkin jälkeen selkää eikä edelleenkään löytynyt enää kipeää kohtaa. Toivottavasti päästäisiin tuosta näinkin vähällä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti