sunnuntai 28. lokakuuta 2012

harjoituskisat

Tänään oltiin Vilman kanssa harjoitusestekisoissa. Tarkotus oli mennä kaks luokkaa jos poni jaksaa ja on hyvä, mutta menin vain pienemmän ja toisen verkan.
Aamulla ei tarvinnut mennä tallille niin aikasiin koska laitoin eilen illalla kamat jo valmiiksi, harjailin vilman ja tarkistin vielä et kaikki tarvittava on mukana.

Sitte hepat kyytii ja kisapaikkaa kohti. Käytiin kahtoo rata ja maksamassa luokat ja sitte pitiki jo kiireellä laittaa Vilma kuntoon ja meinattiin jo vähä myöhästyäkkin. Kävelin ensin maneesin ympäri että vimma näkee paikkaa, ei mitään ongelmaa joten otin ravia ja vähän laukkaa.
Verkkaeste oli iha normi pysty ja Vilma hyppäs sen iha ongelmitta useemmankin kerran.
Toiseen suuntaan verkkaesteenä oli okseri mitä ei olla kovin paljoa hypätty ja sillehän Vilma sitten kielsi pariinkin otteeseen. Siitäkin selvittiin ja sitten mentiinkin pihalle odottamaan vuoroa.


Oma vuoro tuli aika äkkiä ja sitte vain radalle. No ekaltahan me jo ulos kiellettiin, mutta yli siitäkin päästiin ja rata onneksi saatiin loppuun asti jatkaa. Kakkonen oli tiukka tie +okseri ensin kielto.. ravi lähestyminen eikä ongelmaa. 3 yli, 4 yli 5ab ensimmäinen yli ja toiselle vilmalla oli kyllä iha omaelämä ja ajatteli että kun toinen este heti perään nii hypi keskenäs, siinä vaiheessa ärsytti tosi paljon ja käytin kunnolla pohkeet ja käynnissä yli! Esteet kuitenkin korkeimmillaan 50cm joten käynnissäkin pääsee yli! Ja loppu rata 6 ja 7 ei mitään ongelmaa:)

Tässä vaiheessa jo tiesin että en ainakaan 60-70cm luokan rataa mene, että menen sitten verkan ja jos nyt jotain ihan yllättävää tapahtuu että heppa onkin super niin menen sitten radan.
Ja taas ensimmäisen suunnan verkkaeste se sama pysty, lähestyin ensin ravilla ja ei ongelmia joten tulin pari kertaa laukassa. Toiseen suuntaan sama okseri ja taas ensin kielto. Alkoi kyllä olla jo niiin Vilman omia keksintöjä nuo kiellot sillä yli oltaisiiin päästy kuhan vain neitiä ei huvita.. Ja tosi ovelasti osasikin kieltää sillä melkein joka kerta oli jo lähdössä hyppyyn kun ottikin takaisin..
Okserin toinen puomi otettiin ensin pois ja tulin niin pari kertaa sitten vielä takapuomin kanssa ja jätettiin siihen kun tuli hyviä hyppyjä.

Nyt vain treeniä treeniä ja vielä treeniä! Eihän tässä ollakkaan kuin 3viikkoa säännöllisesti hypätty. Oksereita harjoitellaan nyt ihan kunnolla ja lisää varmuutta. Onneksi on näitä pieniä kisoja mihin voi mennä harjoittelemaan:) Seuraavat kisat on tallin omat estekisat sekä koulukisat.
Ja jos jollain on kysymyksiä niin kysymyspostaus on tulossa jos tarpeeksi kysymyksiä tulee. Tänne voi käydä kirjoittelemassa kysymyksensä ja kaikestä saa tosiaan kysyä:)

1 kommentti:

  1. hei sullaki on blogi!:D Mut siis tykkäsin tosta ulkoasusta, saisi olla kyllä vähän leveämpi. Tekstit on kivoja, kuvia voisi olla vieläkin enemmän (?:D) ja ne voisi olla isoja! ps, ota kommentin vahvistus pois!

    VastaaPoista